


Lohi-voikukkapiiras
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Maukas, juustoinen lohi-voikukkapiiras sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.
Reseptin ainekset
15 annosta
150 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
150 g
voita
2
keltuaista
1 rkl
vettä
Täyte
2 dl
voikukanlehtiä (nuoria)
300 g
kylmäsavustettua kirjolohta
3/4 dl
voikukkaa (säilöttyjä nuppuja)
2 dl
ruokakermaa
2
munaa
3/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl
mustapippuria
Lohi-voikukkapiiras – ohje:
- Yhdistä juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää keltuaiset ja sen verran vettä, että saat tasaisen taikinan.
- Painele taikina suorakaiteen muotoisen vuoan (20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa täytteet: Huuhdo voikukanlehdet ja poista paksuimmat keskiruodit. Hienonna lehdet ja kala. Valuta tarvittava määrä säilöttyjä voikukannuppuja. Yhdistä kerma, munat ja mausteet.
- Ripottele esipaistetun pohjan päälle kala, voikukannuput ja -lehdet. Kaada päälle kerma-munaseos.
- Paista lohi-voikukkapiirasta 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Kurkkaa myös säilöttyjen voikukannuppujen resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat